Rast in razvoj poslovanja

Izberite najbolj primerno obliko financiranja za rast in razvoj vašega podjetja.
Alt text
pictogram
Trajnostno financiranje
Zeleni krediti za podjetja
pictogram
Čezmejno financiranje
Širitve v JV Evropo
pictogram
Nepremičninsko financiranje
Stanovanjski krediti za vaše kupce
pictogram
Alternativno financiranje
Izdaja vrednostnih papirjev
pictogram
Sindiciran kredit
Dostop do večjega obsega financiranja
pictogram
Klasične oblike financiranja
Alt text

tudi lizing financiranje

Trajnostno financiranje

Investirajte v zeleno prihodnost

Se lotevate investicije v proizvodnjo energije iz obnovljivih virov? Morda v povečanje energetske učinkovitost ali trajnostno mobilnosti? Za lažji prehod v trajnostno poslovanje vas podpiramo z NLB Zelenimi krediti in lizing financiranjem. Naš svetovalec za podjetja vam bo pripravil individualno ponudbo po meri vaše trajnostne investicije.

Smo vaš partner pri zelenem prehodu

V letu 2023 je NLB Skupina nadaljevala z uspešnim financiranjem zelene preobrazbe zasebnikov, mikro podjetij in gospodarskih družb po vsej regiji. V letu 2023 smo financirali 94 zelenih projektov, od tega 41 v Sloveniji.

Solar panels and wind turbines generating renewable energy for green and sustainable future.
Čezmejno financiranje

Vaš most do mednarodne rasti

Širite podjetje na trge Jugovzhodne Evrope? To je naša domača regija. Znotraj NLB Skupine delujemo kot eno - zagotavljamo, da so vaši večji projekti varni v rokah matične banke v Ljubljani, strokovne ekipe v naših hčerinskih bankah pa vam bodo pomagale pri iskanju lokalnih priložnosti. Naše čezmejno financiranje pa sega še dlje, saj smo zavezani k podpori vaših ambicij v celotnem evropskem gospodarskem prostoru.

Smo vaš partner v tujini

Na področju čezmejnih dejavnosti je bil v letu 2023 opažen bistven razvoj. Ključni poudarki vključujejo 175 mio EUR podpisanih kreditnih pogodb v letu 2023. Večina tega financiranja je bila namenjena podpori zelenih in trajnostnih projektov (novo podpisane kreditne pogodbe v višini približno 50 mio EUR) v matični regiji, hkrati pa je banka podpirala druge ključne panoge, kot so infrastruktura, energetika in nepremičnine.

Alt text
Nepremičninsko in projektno financiranje

Priložnost, da zgradite nekaj trdnega

Nudimo financiranje za vse, ki želite zgraditi ali obnoviti stanovanjsko, industrijsko ali poslovno stavbo in jo postaviti na nepremičninski trg ali razširiti lastno poslovno nepremičnino. Za vir odplačila upoštevamo le pričakovane denarne tokove projekta (od najemnin ali odprodaje). Naš svetovalec za podjetja vam bo pripravil individualno ponudbo po meri vaše investicije.

Smo vaš partner pri gradnji

V letu 2023 smo v NLB odobrili več projektnih financiranj za razvoj pomembnih nepremičninskih projektov in državno financiranje za razvoj cestne infrastrukture.

831668024
Financiranje z izdajo vrednostnih papirjev

Alternativna rešitev za večja podjetja

Iščete nove vire financiranja za vaše podjetje? Če potrebujete sredstva v večjem znesku, z daljšo ročnostjo in s kasnejšim plačilom obveznosti, se lahko financirate tudi z izdajo različnih vrednostnih papirjev (delnice, obveznice). Pri tem vas podpiramo kot povezovalni člen med vami in končnimi vlagatelji in vam nudimo celostno podporo pri izdaji vrednostnih papirjev ter morebitni uvrstitvi na borzo.

Ponašamo se s številnimi referencami

Pri organizaciji in izvedbi izdaj vrednostnih papirjev smo v zadnjih letih podprli naslednja slovenska podjetja: NLB d.d., Equinox d.d., Valiant d.o.o., Sij – Slovenska industrija jekla d.d., Union Hotels Collection d.d., Adventura holding d.o.o., SID – Slovenska izvozna in razvojna banka d.d., GEN-I d.o.o., Gorenje d.d.

Alt text
Sindiciran kredit

Združene moči večih bank za financiranje vašega poslovanja

Potrebujete večji kredit v vrednosti od 10 milijonov evrov dalje? Smo med vodilnimi bankami v Sloveniji na področju sindiciranja kreditov. Uredimo vam skupno kreditno pogodbo, v katero je vpletenih več bank in finančnih institucij in poskrbimo za vse postopke in odnose z drugimi bankami in podjetji. Vi komunicirate le z nami in si s tem poenostavite kompleksen proces upravljanja financ z večimi bankami.

Smo vodilni na področju sindiciranja kreditov

V 2023 smo sodelovali pri organizaciji sindiciranih posojil (kot glavni organizator) v višini 304 mio EUR (NLB smo v financiranju sodelovali s 162 mio EUR) in pri organizaciji izdaje obveznice (kot glavni ali skupni glavni organizator) v nominalni višini 523 mio EUR).

Alt text

Vas zanimajo uspešne poslovne zgodbe?

V NLB Podkastih vam naši strokovnjaki skupaj z našimi strankami podajajo poslovne nasvete – vse od zagotavljanja ustrezne likvidnosti podjetja do projektnega in zelenega financiranja.

1159390263

Klasične oblike financiranja za večja podjetja

Potrebujete finančne vire za zagotavljanje financiranja obratnih sredstev ali tekoče likvidnosti? Iščete sredstva za širitev poslovanja ali vstop na tuje trge? Podpremo vas lahko tudi s klasičnimi oblikami kratkoročnega in dolgoročnega financiranja.

Posvetujte se z našim svetovalcem za podjetja

<p>Obiščite poslovno enoto</p>

Obiščite poslovno enoto

Naročite se na sestanek v eni izmed naših poslovnih enot.

<p>Naročite klic</p>

Naročite klic

Vnesite telefonsko številko, na katero vas bomo poklicali.

Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 477 2000 in odgovorili bomo na vaša vprašanja.

Vas zanima še kaj?