Mednarodno poslovanje

Zavarovanje tveganj in financiranje projektov za večja podjetja, ki poslujete na mednarodnih trgih.
Alt text
pictogram
Zavarovanje tveganj
Pri poslovanju v tujini
pictogram
Za izvoznike, uvoznike in posrednike pri poslih v tujini
pictogram
Za investicije v tujini
pictogram
Znanje in izkušnje
Smo vodilna slovenska banka na področju trgovinskega bančništva
pictogram
Storitve prilagodimo vašim posebnostim in potrebam
Alt text

Bi radi izvedeli več o zavarovanju in financiranju uvozno-izvoznih poslov?

Za vas smo pripravili Priročnik za mednarodno poslovanje, v katerem lahko preberete nasvete, konkretne izkušnje in razlage finančnih instrumentov, ki vam bodo v pomoč pri premagovanju poslovnih izzivov.

Podcast GZS o bančnih garancijah

Velika večina slovenskih podjetij je izvozno usmerjenih in pri poslovanju se pogosto srečujejo s potrebo po zavarovanju določenih tveganj. Na voljo je veliko instrumentov, kot so zavarovanje izvoza, akreditivi, jamstva in podobno. Razlike med posameznimi državami in trgi so velike, zato se je za podrobnejše informacije najbolje posvetovati z bančnim strokovnjakom.

V podkastu gostuje Polona Žižmund, namestnica direktorice trgovinskega bančništva in vodja garancijskega oddelka v NLB. Skupaj z Mojco Lampret Kričej, pomočnico direktorja za področje financ v podjetju Brinox, ki ima dolgoletne izkušnje z bančnimi garancijami, razpravljata o različnih vidikih in pomembnosti teh instrumentov.

Podcast GZS o odkupu terjatev

Trije ključni razlogi, zakaj se odločiti za odkup terjatev: omogoča hitri dostop do likvidnih sredstev, vpliva na izboljšane kazalnike v bilanci podjetja in znižuje tveganje neplačil.

V NLB svetujemo, da ko gre za nove kupce, ali nove trge, ali dolgoročne oziroma specifične pogodbe, stranka vključi banko že na začetku procesa. O tem se je Sebastjan Šik v podcastu GZS  pogovarjal z Mojco Plešec, vodjo oddelka Odkupi terjatev pri NLB in Aljažem Filipičem, direktorjem podjetja Marex. V debati pa so predstavili tudi ostale mehanizme zagotavljanja likvidnosti. 

Posvetujte se z našim svetovalcem za podjetja

<p>Obiščite poslovno enoto</p>

Obiščite poslovno enoto

Naročite se na sestanek v eni izmed naših poslovnih enot.

<p>Naročite klic</p>

Naročite klic

Vnesite telefonsko številko, na katero vas bomo poklicali.

Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 477 2000 in odgovorili bomo na vaša vprašanja.