Kartice

Mastercard

V tem primeru je nadaljnja uporaba kartice zaradi varnostnih razlogov onemogočena. PIN številko si lahko "odklenete" na najbližjem bankomatu z avtorizirano transakcijo - opravite vpogled v stanje ali dvignete gotovino. Na ta način se bo blokacija PIN številke sprostila. To lahko storite tako na bankomatih doma kot tudi v tujini. Žal se lahko v tujini izjemoma, zaradi odvisnosti od tehnične podpore tujih bank, PIN številka kljub uspešno avtorizirani transakciji ne deblokira, zato priporočamo, da na potovanje v tujino vzamete s sabo vsaj dve mednarodni plačilni kartici.

Preberi več

V primeru, da nakupa ne želite razdeliti na obroke, le preverite SMS sporočilo o transakciji. Povratnega SMS sporočila ni potrebno pošiljati.

Preberi več

Imetniki kartic – fizične osebe – se osebno oglasite v eni izmed NLB Poslovalnic, kjer boste podpisali Pogodbo o SMS Nakupih na obroke. Takoj po podpisu Pogodbe vam bomo storitev SMS Obroki aktivirali. Storitev SMS Obroki lahko aktivirate tudi v NLB Kontaktnem centru, prek Video klica.

Preberi več

SMS Obroke je možno uporabiti na vseh prodajnih mestih, doma in v tujini, ter prek spleta. Uporaba SMS Obrokov je možno tudi pri dvigu gotovine na bančnih avtomati doma in v tujini.

Preberi več

Pri nakupih na SMS Obroke uporabljate obstoječi limit na vaši kartici, ki je obremenjen za celoten znesek nakupa. Mesečni limit se nato mesečno sprošča, v višini plačanega obroka.

Preberi več

"3-D Secure" je mednarodni varnostni standard, ki ga podpirata Mastercard (Mastercard "SecureCode") in Visa ("Verified by Visa") in se uporablja za preverjanje istovetnosti uporabnikov kartic pri spletnem plačevanju. Razvit je bil z namenom zmanjšanja tveganj nepooblaščene uporabe kartic s strani tretjih oseb.

Preberi več

Na spletu je možna uporaba NLB Poslovne kartice Mastercard in NLB Poslovne BA Maestro.

Preberi več

Poplačilo obrokov lahko izvedete predčasno, v vsaki NLB Poslovalnici ali v NLB Kontaktnem centru, prek Video klica.

Preberi več

Če se odločite za nakup na NLB prodajnem mestu, znesek nakupa razdelite na obroke pred izvedbo plačila pri trgovcu. V tem primeru število obrokov določi trgovec. Pri nakupu na SMS obroke, pa nakup pri trgovcu na obroke razdelite sami, v 6 urah po nakupu. Število obrokov določite sami. Pri nakupu na obroke na NLB Prodajnem mestu vam banka ne zaračuna nobenih stroškov.

Preberi več

Aktivacija storitve SMS Obroki je brezplačna. V primeru uporabe SMS Obrokov, vam bo banka zaračunala nadomestilo v višini 1,90€ za vsak obrok. Nadomestilo bo zaračunano mesečno, ob vsakem plačilu obroka.

Preberi več

Če ste nakup na obroke že izvedli na NLB Prodajnem mestu, potem SMS sporočila s ponudbo za razdelitev nakupa na obroke, ne boste prejeli.

Preberi več

Vse obročne nakupe z NLB Plačilnimi karticami lahko spremljate na mesečnem izpisku porabe ali prek NLB Klika.

Preberi več

Če želite uporabljati "3-D Secure", ga morate najprej aktivirati, kar preprosto in enostavno storite že ob prvem spletnem nakupu na spletnem prodajnem mestu, ki omogoča uporabo "3-D Secure". 

Preberi več

Za aktivacijo in uporabo 3-D Secure ni potrebno nameščati nobene strojne ali programske opreme. Pri aktivaciji uporabe »3-D Secure« je potrebno vpisati davčno številko in datum rojstva ter ustvariti geslo in lastno osebno sporočilo (namenjeno nadaljnji kontroli pristnosti spletne strani). Po aktiviranju posamezne plačilne kartice za »3-D Secure«, je potrebno s strani imetnika kartice ob vsakem nadaljnjem spletnem plačilu pri spletnem trgovcu pred dokončno izvedbo plačila vnesti dodatno 3-D Secure geslo in preveriti pravilnost izpisa lastnega osebnega sporočila.

Preberi več

SMS Obroki je storitev, ki omogoča, da nakupe s kartico razdelimo na več enakih obrokov – preprosto in enostavno – z uporabo SMS sporočila.

Preberi več

Po aktivaciji storitve boste ob vsakem nakupu nad 40€ prejeli obvestilo o transakciji, ki bo vsebovalo tudi ponudbo za storitev SMS Obroki. V primeru, da se odločite nakup ali dvig gotovine razdeliti na obroke, v 6 urahpo prejemu SMS sporočila pošljete povratni SMS s ključno besedo NLB, številom obrokov in referenčno številko, ki jo najdete v SMS sporočilu. Po preteku 6 ur, nakup na obroke ni več možen.

Preberi več

Minimalni znesek obroka je lahko najmanj 20€. Vsak nakup lahko razdelite na 2 do 60 obrokov, odvisno od zneska nakupa.

Preberi več

Imetniki kartic – fizične osebe – lahko za SMS Obroke uporabljate vse kartice z odloženim plačilom Mastercard (klasična, zlata), Visa (klasična, Premium) in Karanta klasična). SMS Obroki niso možni na posojilnih karticah. Imetniki kartic – pravne osebe – lahko za SMS Obroke uporabljate poslovno Mastercard kartico.

Preberi več
Debetna kartica Mastercard

V primeru dviga gotovine na bančnem avtomatu z NLB Plačilnimi karticami banka zaračuna stroške po veljavni Tarifi NLB. Vse stroške, povezane z dvigom gotovine na bankomatih, si lahko ogledate na NLB Portalu http://www.nlb.si/stroski-obrestne. Stroški dviga gotovine na bankomatih so odvisni od več dejavnikov. Svetujemo vam, da za dvig gotovine na bančnih avtomatih uporabljate vašo Poslovno debetno kartico Mastercard, saj so stroški dviga gotovine na bančnih avtomatih doma in v tujini bistveno nižji, kot če za dvig gotovine uporabite NLB Plačilno kartico Mastercard, pri kateri so stroški dviga gotovine enaki, ne glede na to, v katerem kraju in na bankomatu katere banke opravite dvig. Opozorili bi še, da imate v tujini pri dvigu gotovine na bankomatih lahko tudi dodatne stroške, ki jih zaračuna banka lastnica bankomata. Na te stroške NLB nima vpliva. Svetujemo vam, da pri izvedbi dviga gotovine na bankomatu v tujini pozorno spremljate sliko zaslona, saj vas bankomat opozori, da boste plačali dodatno nadomestilo. Na NLB bankomatih je dvig gotovine z debetno kartico Mastercard brezplačen.

Preberi več

Novo kartico boste prejeli do konca meseca, ki je naveden na stari kartici. Novo kartico lahko pričnete uporabljati takoj. Pred uporabo kartice je potrebno le to aktivirati. To lahko storite na način, da kartico vstavite v režo bankomata ali v POS terminal in vtipkate pravilno PIN številko. Po izvedeni aktivaciji boste kartico lahko uporabljali tudi brezstično in tudi za spletne nakupe. Takrat staro kartico tudi uničite. S priporočeno pošiljko boste prejeli tudi novo PIN številko.

Preberi več

Po zapadlosti vaše obstoječe debetne kartice BA Maestro boste uporabniki poslovnihračunov avtomatsko prejeli novo Poslovno debetno kartico Mastercard. Vse nove stranke bodo kartico prejele takoj ob sklenitvi računa, obstoječi naročniki, ki pa bi kartico želeli zamenjati še pred iztekom, pa to lahko storijo ob obisku poslovalnice.  Zamenjava kartice je brezplačna. Naročilo nove kartice izvedete preprosto v vsaki NLB Poslovalnici z oddajo vloge.

Preberi več

Kartico prejmete po navadni pošti na naslov v Republiki Sloveniji ali v izbrano NLB Poslovalnico, v roku 30 dni od naročila kartice, kar predstavlja najdaljši rok. Običajno kartico prejmete v osmih dneh od naročila. Številko PIN lahko prejmete prek SMS-sporočila.

Preberi več

Poslovna debetna kartica Mastercard je vezana na poslovni račun, zato jo lahko uporabljate le v okviru razpoložljivega stanja na računu. Namenjena je gotovinskemu in negotovinskemu poslovanju in plačevanju na spletu. Uporabljate jo lahko pri plačevanju na spletu, na bankomatih in POS-terminalih, ki so označeni z nalepko Mastercard, doma in v tujini. Omogoča avtomatski polog gotovine na določenih NLB bankomatih.

Preberi več