Kako poteka plačevanje z NLB Pay?

Plačevanje z NLB Mastercard ali Visa shranjenimi v mobilni denarnici Google Pay ali Apple Pay, poteka enako kot plačevanje z brezstičnimi plačilnimi karticami. Za nakupe nad 50 evrov vnos številke PIN ni več potreben. Številka PIN posamezne digitalizirane kartice je enaka številki PIN izbrane kartice v fizični obliki, ter se vnese na terminalu POS.

Plačilo je mogoče izvesti na dva načina:
 

V aplikaciji: na mobilnem telefonu poiščite mobilno denarnico NLB Pay, vnesite geslo ali prstni odtis, ki ste ga izbrali ob aktivaciji, izberite kartico s katero želite plačati ter izberite gumb »Plačaj«. Napravo približajte terminalu POS in počakajte na zvočni in/ali svetlobni signal, ki opozori, da je plačilo posredovano v obdelavo.
 

Izven aplikacije: odklenite mobilni telefon in ga prislonite k terminalu POS. Plačilo bo izvedeno s privzeto (»default«) izbrano kartico. V tem primeru morate imeti Google Pay ali Apple Pay izbran kot privzeto (»default«) mobilno denarnico (če imate več mobilnih denarnic).
 

Izvajanje plačil z mobilno denarnico Google Pay ali Apple Pay se lahko izvaja tudi v tujini, če je prodajno mesto opremljeno s terminalom POS za  brezstično plačevanje.
 

Povezava z internetom za plačevanje ni potrebna.