NLB Pay

Potrebno je imeti vklopljen NFC za brezstično poslovanje, ter v nastavitvah telefona omogočiti privzeto mobilno denarnico za plačevanje s telefonom.

Preberi več

Da, vse kartične nastavitve so še vedno v NLB Pay.

Preberi več

V primeru izgube ali kraje mobilnega telefona, ki ima naloženo mobilno denarnico NLB Pay, je to treba nemudoma sporočiti banki na 01 477 2000 – kadarkoli 24/7 ali v NLB Poslovalnici. Banka bo takoj izvedla postopke za onemogočanje delovanja mobilne denarnice NLB Pay. Plačila je v nadaljevanju možno opravljati z obstoječimi plačilnimi karticami v fizični obliki.

Preberi več

Mobilna denarnica NLB Pay, zaradi varnostnih zahtev kartičnih sistemov, ne deluje na mobilnih telefonih s spremenjenimi tovarniškimi nastavitvami oziroma mobilnih telefonih, ki imajo spremenjeno prednastavljeno programsko kodo (zlom zaščite - »rootani« mobilni telefoni).

Preberi več

Plačevanje z NLB Mastercard ali Visa shranjenimi v mobilni denarnici Google Pay ali Apple Pay, poteka enako kot plačevanje z brezstičnimi plačilnimi karticami. Za nakupe nad 50 evrov vnos številke PIN ni več potreben. Številka PIN posamezne digitalizirane kartice je enaka številki PIN izbrane kartice v fizični obliki, ter se vnese na terminalu POS.

Preberi več

V kolikor kartica ob plačilu ni zaznana preverite ali imate na mobilnem telefonu vklopljen NFC. Priporočamo, da je NFC vedno vklopljen, saj se vmesnik za izmenjavo podatkov vklopi šele v trenutku, ko mobilni telefon odklenemo in ga približamo k terminalu POS.

Preberi več

Če imate novo kartico jo je potrebno predhodno aktivirati (debetno kartico z dvigom na bankomatu ali nakupom na POS terminalu, kartico Mastercard ali Visa pa z nakupom na POS terminalu, in sicer tako, da kartico vstavite v režo bankomata ali POS terminala in vpišete PIN številko).

Preberi več

Za aktivacijo mobilne denarnice NLB Pay potrebujete dostop do interneta, bodisi prek mobilnega omrežja (Mobile Data oz. prenos podatkov), bodisi prek WiFi povezave.

Preberi več

Ko boste v spletno košarico dodali vse želene produkte in na spletno stran vnesli podatke kartice, bo postopek potrjevanja spletnega plačila potekal tako:

Preberi več

NLB Pay ne vsebuje več plačilne komponente. Namestitev plačilne komponente (Apple Pay ali Google Pay) ni pogoj za uporabo NLB Pay. NLB kot izdajatelj kartic le omogoča digitalizacijo kartice, ne nudi pa storitev digitalne denarnice, ki si jo uporabnik izbere sam.

Preberi več

Kartico lahko blokirate v NLB Pay, kjer pod posamezno kartico izberete ikono za nastavitve in nato v poglavju Varnostne nastavitve zaklenete kartico, s tem onemogočite/blokirata nadaljnja plačila za dvig na bankomatu, spletna plačila in plačila v tujini oz. onemogočite/blokirate le eno od storitev. Prav tako lahko kartico blokirate v mobilni banki NLB Klik, kjer pri posamezni kartici izberete Nastavitve in kartico blokirate oz. se oglasite v NLB poslovalnici ali pokličite na 01 477 2000.

Preberi več

V tem primeru, za plačevanje z mobilnim telefonom ne boste mogli uporabljati Google Pay oziroma Apple Pay storitev.

Preberi več

Prosto se lahko odločite, ali boste Google Pay ali Apple Pay uporabljali ali ne.

Preberi več

Mobilno denarnico NLB Pay lahko uporabljate vsi imetniki NLB kartic Maestro/Mastercard (Klasična, World, World Elite, Poslovna), NLB Plačilnih kartic Mastercard (Klasična, Posojilna, Zlata in Poslovna) in Visa (Klasična, Premium).

Preberi več

V nastavitvah mobilnega telefona je treba izbrisati nastavitve za posredniški strežnik. Proxy nastavitve niso več nujno potrebne za delovanje mobilnega telefona in storitev, zato priporočamo, da jih iz mobilnega telefona v celoti odstranite. Po izbrisu bo mobilni telefon deloval nemoteno.

Preberi več

Namestitev je popolnoma varna, v kolikor sledite dosedanjim navodilom za varno uporabo aplikacije NLB Pay in pravilom, ki veljajo pri poslovanju s karticami. To pomeni, da nikomur ne posredujete svojih podatkov kot so (davčna številka, mobilna številka, aktivacijska koda, PIN številka posamezne kartice, geslo za svoje naprave, itd ).

Preberi več

Kartico v Apple Pay lahko enostavno dodate prek aplikacije NLB Pay, s klikom na gumb “Dodaj v Apple Wallet”. V tem primeru, vam podatkov o imetniku ter o kartici ni treba znova vpisovati, je pa potrebna potrditev pogojev poslovanja tako na strani NLB kot tudi na strani Apple.

Preberi več

NLB Pay je mobilna denarnica, ki omogoča digitalno upravljanje s plačilnimi karticami ter varno brezstično nakupovanje. Z namestitvijo mobilne denarnice Google Pay ali Apple Pay lahko plačujete na vseh terminalih POS, ki omogočajo brezstično plačevanje ter dvigujete gotovino na brezstičnih bančnih avtomatih.

Preberi več

Za kartice morate ob digitalizaciji kartice imeti omogočena spletna plačila in plačila v tujini. Ponudnik mobilne denarnice (Google, Apple) namreč opravi avtorizacijo v znesku 0,00 EUR. Nastavitve kartic za spletna plačila in tujino  lahko po digitalizaciji kartic v NLB Pay ponovno onemogočite.

Preberi več

Kartico lahko v Google Pay dodate zgolj s pritiskom na gumb »Dodaj v GPay«, za tem vas proces na telefonu vodi skozi potrditev Splošnih pogojev poslovanja. Ko je kartica uspešno dodana v Google Pay, je pod njeno sliko komentar G Pay/ Kartica dodana v Google Wallet.

Preberi več

Postopek dodajanja kartic zvestobe: Na ekranu vašega mobilnika izberite zavihek »Zvestoba« Prikaže se obvestilo »Dodaj kartico« Pritisnite na znak + , da dodate kartico Izberite kartico, ki jo želite dodati s seznama kartic zvestobe Vnesite številko kartice in imetnika kartice Pritisnite gumb »Shrani«.

Preberi več

BA Maestro kartice ni mogoče digitalizirati v Google Pay ali Apple Pay. V kolikor imate še BA Maestro kartico, priporočamo, da si predčasno brezplačno naročite novo debetno Mastercard kartico, ki jo nato če želite digitalizirate v Google Pay ali Apple Pay. Debetna Mastercard kartica v celoti nadomešča Maestro kartico in za končne uporabnike prinaša več možnosti in ugodnosti.

Preberi več

V NLB Pay so vidne vse kartične transakcije: tiste opravljene z mobilno denarnico Google Pay ali Apple Pay, tiste opravljene s fizično kartico Ter transakcije Flik plačil.

Preberi več

Prenos in uporaba mobilne denarnice NLB Pay je brezplačna. 

Preberi več